De naam paprika is afkomstig uit het Hongaars. Paprika speelt dan ook een belangrijke rol in de Hongaarse keuken. Maar eigenlijk is dit pas vanaf het begin van de 20ste eeuw. Oorspronkelijk komt de paprika uit Midden-Amerika. Columbus heeft de paprika vanuit Midden-Amerika meegenomen naar Europa. Na Portugal en Spanje werd paprika vooral in de Italiaanse keuken toegepast. In dit recept heb ik in ieder geval een mediterrane variatie gemaakt van de paprika.
INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)
- 4 puntpaprika’s
- 240 gram couscous
- 280 ml groentebouillon
- 2 sjalotjes
- 8 gram muntblaadjes
- 200 gram feta
- 100 gram abrikozen (geweld)
- 50 gram amandelen
- 5 theelepels paprikapoeder
- 4 theelepels gemalen komijn
- peper en zout uit de molen
bereiding
Verwarm de oven voor op 150 °C. Rooster de amandelen ongeveer 15 minuten. Verhoog als de amandelen geroosterd zijn de temperatuur van de oven naar 200 °C. Bereid de couscous volgens de omschrijving op de verpakking. Gebruik echter groentebouillon in plaats van water.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de sjalotten, snij de muntblaadjes fijn, verkruimel de feta, hak de amandelen en snij de abrikozen in stukjes. Roer de couscous los en meng sjalotten, muntblaadjes, feta, amandelen, paprikapoeder, komijn en abrikozen door de couscous.
Vul de paprika’s met het couscous en bak de paprika’s in 15 minuten af.
Inspiratie: allerhande