Basisrecept: tomatensaus

Sauzen op basis van tomaat worden wereldwijd veel toegepast in de keuken. In de supermarkt kan je veel varianten kopen, maar zelf werk ik het liefst met mijn eigen tomatensaus. Ik maak altijd een grote pan en vries het in porties in. Dit recept is goed voor 4 porties voor 4 personen (800 gram per keer).

  • 1,5 kg romatomaten
  • 4 blikken hele tomaten (400 g per blik)
  • 4 blikjes tomatenpuree
  • 6 rode uien,
  • 12 takjes tijm
  • 6 eetlepels verse oregano
  • 6 eetlepels verse basilicum
  • 9 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel suiker
  • Olijfolie
  • versgemalen peper & zout

Pluk de tijm en hak de uien en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes en hak de oregano en basilicum.

Stoof ui, tijm en de knoflook aan in olijfolie. Doe dit op rustig vuur totdat de ui zacht is (10 minuten). Voeg alle overige ingrediënten toe. Laat 1 uur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig. Maak de tomatensaus fijn met een staafmixer.

Comments (1)

Comment to Pittige gehaktballen uit de slowcooker – Ronald Kookt Reactie annuleren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.