Het recept is vernoemd naar Bobby Flay, een Amerikaanse chefkok. Het is super eenvoudig te maken. De combinatie van ingrediënten lijkt vooraf niet echt aantrekkelijk, maar het eindresultaat is fantastisch.
INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)
- Cederhouten plank
- 500 – 600 gram zalmfilet met huid
- Milde Franse mosterd (Dijon)
- Donker bruine basterdsuiker
bereiding
Het cederhouten plankje moet minimaal 1 uur weken in water. Maar leg het gerust al veel eerder in het water.
Was de zalm en dep deze droog. Smeer de zalm (m.u.v. de huid) in met mosterd. Bestrooi vervolgens met de bruine suiker. Laat dit even een halfuurtje marineren. Doe dit in een ovenschaal (er komt vocht vrij).
Vervolgens kan je mooi de (gas)BBQ voorbereiden. De BBQ moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden Celsius.
Leg de zalm op de cederhouten plank en leg deze op de BBQ (directe warmte). Afhankelijk van de dikte van de zalm duurt dit 15 tot 20 minuten (kerntemperatuur 50 – 55 graden Celsius).