Pesto alla Genovese

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genova. Hier heb ik het recept voor een heerlijke pesto alla Genovese. Heerlijk op een Bruschetta of bij de pasta.

INGREDIËNTEN

  • 40 gram verse basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram Pecorino
  • 100 ml olijfolie (extra vergine)
  • Zout en peper

bereiding

Maal basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en Pecorino in een keukenmachine (of met een staafmixer). Voeg de olijfolie vervolgens in een dunne straal toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de pesto minimaal een half uur staan.

De pesto kan je 2 maanden bewaren in de koelkast. Doe deze dan in een gesteriliseerd weckpotje, met een laagje olijfolie er bovenop. Als de pesto open is, kan je deze het beste binnen een week opeten.

Comments (1)

[…]   Hoofdgerecht Recepten Vis augustus 29, 2022 […]

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.