Bruschetta Caprese

Een Caprese salade is natuurlijk een klassieker in de Italiaanse keuken. Hier heb ik de salade gecombineerd met een andere klassieker, de bruschetta.

INGREDIËNTEN (4 personen)

Bij onderstaande hoeveelheid ben ik ervan uitgegaan dat je de bruschetta als anti-pasti maakt.

  • 12 sneetjes stokbrood
  • 1 tomaat
  • 1 bol buffelmozzarella (125 g)
  • 1 handje rucola
  • 12 theelepeltjes pesto (het lekkerste als je deze zelf maakt: Pesto alla Genovese)
  • extra vergine olijfolie
  • zout en peper

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Smeer de stokbroodjes met een kwastje in met olijfolie. Rooster de stokbroodjes 8 minuten in een voorverwarmde oven.
  2. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snij de tomaat in kleine stukjes.
  3. Smeer op elk broodje wat pesto (1 tl).
  4. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit over de bruschetta’s
  5. Eindig met blokjes tomaat en wat rucola;
  6. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.